Filmpjes

Evolutie van de trafiekEen film over de geschiedenis en evolutie van het Albertkanaal en de trafiek.
Lees de tekstversie

Europa steunt de binnenvaartEen film over de Europese en Vlaamse steun die naar infrastructuurprojecten en allerhande stimulerende maatregelen en projecten gaat.

Een vlot bereikbare havenEen film over de Beverdonk Container Terminal.

ComodaliteitEen film over comodaliteit, meerdere manieren van transporteren combineren, op de kanalen van nv De Scheepvaart met als voorbeeld de haven van Genk.

Het kanaal van de toekomstEen film over het Europese belang van het Albertkanaal en de benodigde investeringen in de infrastructuur van nv De Scheepvaart.

Bewust kiezen voor binnenvaartEen film over de voordelen van de binnenvaart met als voorbeeld het zinktransport van Nyrstar.Het opblazen van de brug in BriegdenIn de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 april is de brug in Briegden succesvol tot ontploffing gebracht.nv De Scheepvaart vaart een duurzame koersEen film over de duurzame eigenschappen van binnenvaart: Ontlasting van de wegen, natuurontwikkeling en watervoorziening.nv De Scheepvaart loodst groot en klein door vlotte en veilige waterenEen film over de klantgerichte dienstverlening van nv de Scheepvaart die vlot en veilig scheepvaartverkeer beoogt.Recreatie op en rond de kanalenFilm over de recreatiemogelijkheden die de kanalen bieden en de accommodaties die nv De Scheepvaart aanbiedt en waarin ze investeert.Innovatie troef op de binnenvaartEen film over de focus op innovatie en de ecologische en economische voordelen daarvan. Pallettentransport en een proefvaart van Nyrstar worden uitgelicht.Voordelen van de binnenvaartEen film over de economische en ecologische voordelen van de binnenvaart.


nv De Scheepvaart - MissieEen film over de missie van nv De Scheepvaart: het onderhoud en de exploitatie van het Albertkanaal en de Kempense kanalen.

 

Lees de tekstversie

Bedrijventerreinen en kaaimurenEen film over de investeringen en mogelijkheden op gebied van bedrijventerreinen en kaaimuren.

Verhoging van de bruggenEen film over het verhogen van de bruggen om de capaciteit van de kanalen te vergroten.

De werken rond brug BriegdenEen korte film over de werken aan de brug in Briegden.
De film is gemaakt in opdracht van aannemer Roegiers.