Werkingsgebied

nv De Scheepvaart beheert 316 kilometer kanalen, 47 km Gemeenschappelijke Maas, 45 sluizen, 172 bruggen (waarvan 64 in gemengd beheer) en talrijke kaaimuren.

 

Het 130 km lange Albertkanaal verbindt de havens van Antwerpen en Luik. nv De Scheepvaart beheert het traject vanaf de grens met Wallonië in Riemst (Kanne) t.e.m. het Straatsburgdok in Antwerpen, goed voor zowat 111 km. Het Albertkanaal is op economisch vlak met voorsprong de belangrijkste Belgische waterweg en blijft een hefboom voor de welvaart in Antwerpen en Limburg. Het hoogteverschil van 56 m tussen Luik en de stad Antwerpen wordt overbrugd door 6 sluizencomplexen met telkens 3 sluizen: Wijnegem, Olen, Kwaadmechelen, Hasselt, Diepenbeek en Genk.

De Zuid-Willemsvaart begint in Maastricht en loopt daarna door het oosten van Belgisch-Limburg. In Lozen steekt het kanaal opnieuw de grens met Nederland over. nv De Scheepvaart beheert de Zuid-Willemsvaart op Belgisch grondgebied. Dit traject is ongeveer 44 km lang.

Het kanaal Bocholt-Herentals is 57 km lang en verbindt de Zuid-Willemsvaart in Bocholt met het Albertkanaal in Herentals. In Dessel kruisen het kanaal Bocholt-Herentals, het kanaal Dessel-Kwaadmechelen én het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten elkaar, wat uniek is voor ons land. Tien sluizen overwinnen het hoogteverschil van 33 m tussen Bocholt en Herentals.

Het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten begint in Dessel en mondt 64 km verder in Schoten in het Albertkanaal uit. 10 sluizen overbruggen het hoogteverschil van 25,7 m tussen Dessel en Schoten.

Het kanaal Briegden-Neerharen verbindt de Zuid-Willemsvaart met het Albertkanaal. Het is 5 km lang en heeft 2 sluizen.

Het 15 km lange kanaal naar Beverlo is een aftakking van het kanaal Bocholt-Herentals ter hoogte van Lommel en zorgt voor een verbinding met het dok van het kamp van Beverlo.

Het kanaal Dessel-Kwaadmechelen is 15,5 km lang en werd gegraven in 1858. Het verbindt het kanalenkruispunt in Dessel met het Albertkanaal in Kwaadmechelen.

De Schelde-Rijnverbinding is zeer druk bevaren. Dit kanaal verzekert voor de binnenvaart de verbinding tussen België, Nederland en Duitsland. nv De Scheepvaart beheert het deel tussen kanaaldok B3 in de Antwerpse haven en de Nederlandse grens en is ook bevoegd voor de dokken van Merksem.

Tot slot beheert nv De Scheepvaart ook de Belgische zijde van de Gemeenschappelijke Maas, van Smeermaas tot Kessenich, met daarbij enkele zomeroevers, zomerdijken, winterdijken, restgronden en verlaten beddingen.

kaart districten